blog

Laatste nieuws

De toekomst van slotenmakerij

Zolang er sloten zijn, hebben mensen zichzelf buitengesloten en hebben slotenmakers nodig! Slotenmakers als beroep kunnen door sommigen over het hoofd worden gezien of te eenvoudig worden gemaakt, maar om een beschaafde samenleving in stand te houden, hebben we sloten en slotenmakers nodig. Aangezien het eerste slot in 704 voor Christus werd gebruikt, hebben slotenmakers en sloten sindsdien een lange weg afgelegd. Naarmate sloten zich ontwikkelen, ontwikkelen slotenmakers zich ook en dit betekent dat slotenmakerij een toekomstbestendige carrière is. We gaan kijken hoe de toekomst van slotenmakers eruit kan zien.

Eerdere aanpassingen aan de industrie

De vroegste sloten gebruikten houten sleutels; het was pas tijdens de industriële revolutie dat metalen sleutels gebruikelijker werden. Slotenmakers smeedden niet alleen sloten en sleutels, ze gebruikten ook hun metaalbewerkingsvaardigheden om; geweren en gereedschap repareren, schroeven maken en met een groot aantal metalen werken, dit maakte slotenmaker tot een van de meest gewaardeerde beroepen. Naarmate de kennis en vaardigheden rond metaal toenam, konden de meer ingewikkelde en zelfs mooie sloten worden gemaakt. Slotenmakers zouden hun inkomen kunnen verhogen door nieuwe soorten sloten te ontwerpen voor adel of andere vermogende klanten.

Nieuwe aanpassingen

Nu slotenmakers niet de neiging hebben om daadwerkelijk sloten en sleutels te maken, is slotenmakerij weer veranderd, in een hulpdienst. Nu het leven van mensen drukker is en we mobieler zijn, is de behoefte aan slotenmakers veranderd en toegenomen. Tegenwoordig is slotenmakers meer een nooddienst, dit betekent dat slotenmakers mobiel en 24/7 bereikbaar moesten worden.

Slotenmakers kunnen zich nu specialiseren in een reeks diensten; sleutels repliceren, reparaties uitvoeren en zelfs kluizen bouwen. Met de ontwikkeling van elektronische en digitale sloten is er een nieuw vaardigheidsniveau toegevoegd aan slotenmakers. Een moderne slotenmaker moet weten hoe hij met een traditioneel slotontwerp moet werken en moet ook de nieuwe elektronische sloten begrijpen

 
 

Auto slotenmaker

In het grote geheel van slotenmakers is de uitvinding van de auto een relatief nieuw aspect om mee te kampen. We hebben nu een extra set sleutels te verliezen, om nog maar te zwijgen van het feit dat zelfsluitende auto’s uw deuren kunnen vergrendelen met uw sleutels er nog in! Omdat de meeste mensen niet willen inslaan en vervolgens hun autoruiten moeten vervangen als ze worden buitengesloten, hebben slotenmakers nieuwe vaardigheden moeten leren om klanten weer in hun voertuigen te krijgen. U wilt uw werk niet weigeren omdat u een auto niet kunt ontgrendelen, dus autosloten maken is nu onderdeel van de meeste slotenmakerstrainingen die u kunt volgen.

Slimme slotenmaker

Slimme sloten worden steeds populairder, uw deur openen met uw telefoon, een fob of een vingerafdruk is de toekomst van beveiliging. Bedrijven als Ring, Yale en nest hebben een breed scala aan slimme beveiligingsmaatregelen. Van videodeurbellen, sleutelloze sloten en gezichtsherkenning. Dit betekent dat slotenmakers in de niet al te verre toekomst deze slimme beveiligingspakketten moeten installeren, onderhouden en repareren. Bestaande slotenmakers moeten mogelijk extra trainingen volgen om gelijke tred te houden met de technologie en we zullen de komende jaren zien dat slimme sloten een onderdeel worden van de huidige slotenmakeropleidingen.

De toekomst

Wie weet hoe de komende 100 jaar beveiliging eruit gaat zien? Slotenmakers kunnen te maken krijgen met technologie zoals; gezichtsherkenning, biometrische beveiliging en kunstmatige intelligentie. De industrie zal veranderen en zich ontwikkelen, net zoals dat al duizenden jaren het geval is. Wat belangrijk is om een succesvol slotenmakersbedrijf te behouden, is de bereidheid om uw vaardigheden te verbeteren en te moderniseren.